ΓΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ INTERNET

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Moulin Rouge (Μουλέν Ρουζ)


Πριν από 123 χρόνια περίπου τον Οκτώβιο του 1889 ,όλο το Παρίσι μίλαγε για το άνοιγμα ενός νέου μουσικού θεάτρου.

Οι ιδιοκτήτες το ονόμασαν Moulin Rouge(Κόκκινος Μύλος) και του έδωσαν το παρατσούκλι "Le Premier Palais de Femmes"(το πρώτο παλάτι των γυναικών).
έτσι ξεκίνησε το πρώτο καμπαρέ που ήταν και το πρότυπο για όλα τα άλλα μαγαζια του είδους που ακολούθησαν .

Γρήγορα το Moulin Rouge απέκτησε την φήμη οτι ήταν ο χώρος όπου οι άντρες, μπορούσαν να δουν γυναίκες ελευθέρων ηθών με καταπληκτικές χορευτικές ικανότητες .Αν σκεφτεί κανείς οτι εκείνη την εποχή για να δεις τον αστράγαλο μιας γυναίκας έπρεπε να την παντρευτείς πρώτα ,τότε σίγουρα αυτός ο χώρος ήταν ο παράδεισος για τους άντρες.

Η μειωμένη ηθική των γυναικών μαζί με τον θρυλικό για την εποχή χορό Can-Can με τα φορέματα φρου-φρου, έκαναν το καμπαρέ να αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα.Σιγά σιγά οι χορεύτριες άρχισαν να κονταίνουν τις φούστες τους και στην συνέχεια να μην φορούν εσώρουχα μέσα από τα ρόυχα προκειμένου να μαζέψουν περισότερη πελατεία.Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της δημοτικότητας του καμπαρέ αλλά και τις συχνές εφόδους της αστυνομίας ώστε να ελέγχει το μήκος της φούστας και τις χορεύτριες αν φορούν εσώρουχα.
















Είναι γνωστές άλλωστε οι αμφιέσεις από τους πίνακες του διάσημου ζωγράφου της εποχής Τουλούζ Λωτρέκ ο οποίος ήταν  θαμώνας και ένθερμος υποστηρικτής.

Σήμερα η ενδυμασία έχει αλλάξει κατά πολύ αφού οι χορεύτριες χορεύουν με τα εσώρουχα περισότερο παρά με τα ρούχα.Το θέαμα που προσφέρουν όμως είναι φαντασμαγορικό ισάξιο της παράδοσης του καμπαρέ Moulin Rouge.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger