ΓΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ INTERNET

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αερόσακος για μοτοσυκλετιστές-Νέας Γενιάς

Εδώ και 2-3 χρόνια υπάρχει στην αγορά μπουφάν-αερόσακος για αναβάτες  μοτοσυκλέτας, σωτήριο ως προς την ελαχιστοποίηση των τραυματισμών κατα την διάρκεια ατυχήματος.


Χρησιμοποιείτε τόσο από απλούς οδηγούς μηχανής όσο και από οδηγούς αγώνων.


Ένας Καναδός σχεδιαστής όμως ,ο Rejean Neron ,προχώρησε λίγο παραπάνω και δημιούργησε μία νέα ολοκληρωμέμη στολή προστασίας.
Αυτή η νέα γενιά αερόσακου ,παίρνει την μορφή μιας γιγάντιας πορτοκαλί μπάλας και σώζει τον αναβάτη σε περίπτωση σύγκρουσης.


Ο Καναδός σχεδιαστής εξηγεί πως λειτουργεί:
Το εξωτερικό στρώμα αποτελείται από ένα ειδικό ανθεκτικό υλικό όπως το αλεξίπτωτο.Το εσωτερικό στρώμα αποτελείται  από ένα λεπτό, μέτρια ελαστικό συνθετικό υλικό.

Σε μία κατάσταση σύγκρουσης,πέφτοντας ο επιβάτης από την μηχανή,αποσυνδέεται αυτόματα από το κάθισμα το καλώδιο που συνδέει την στολή με την μηχανή.Το αποτέλεσμα είναι η ηλεκτρική τάση να μειώνεται κατακόρυφα και ο ηλεκτρονικός επεξεργαστής κυκλώματος, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην πόρπη της στολής,να συνδέει την 9volt μπαταρία σε ηλεκτρική ανάφλεξη.Αυτομάτως η στολή μεταμορφώνεται σε μια τεράστια μπάλα προστασίας.

Δεν γνωρίζουμε αν η ίδια η στολή με κάποιο τρόπο επανέρχεται στην αρχική της μορφή μετά από σύγκρουση ή αν είναι μίας χρήσης.
Βέβαια η πρόταση του δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα ,αλλά αν αποφασίσουν να βγάλουν στην αγορά αυτή την στολή ,θα είναι μια καινοτομία που θα σώσει αρκετές ζωές.

Το video που θα δείτε είναι animation από τον σχεδιαστή Rejean  Neron και δείχνει πως λειτουργεί η στολή σε περίπτωση σύγκρουσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger