ΓΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ INTERNET

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κυβέρνηση Παπαδήμου: Δύο μήνες μετά

 
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Δυο μήνες συμπληρώνει σήμερα στην πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος και απ’ ό,τι προκύπτει και από τη χθεσινοβραδινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ, μάλλον… γλυκαίνεται με την ιδέα να παραμείνει στην εξουσία και μετά τις εκλογές.
Δυο ακριβώς μήνες μετά, ο πρωθυπουργός, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της πολιτικής τάξης, της κυβέρνησης Παπανδρέου και του δικομματικού συστήματος να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, δείχνει έτοιμος να διεμβολίσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Τυχόν επιτυχία της κυβέρνησής του, άλλωστε, στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης και του νέου Μνημονίου και από τα τρία κόμματα, θα απομακρύνει την αυτοδυναμία της ΝΔ, παρά την αποσύνθεση που αναμένεται να παρουσιάσει στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα δώσει πόντους στις κυβερνήσεις συνεργασίας, που στη χώρα μας δεν έχουν επιτυχή παράδοση μετά τον διχασμό του εμφυλίου πολέμου.

Το ενδεχόμενο κυβερνήσεων συνεργασίας και μετά τις εκλογές και μάλιστα υπό τον Λουκά Παπαδήμο είναι φανερό πως θα το έβλεπαν θετικά -και σίγουρα με ενδιαφέρον- τόσο δυνάμεις της ΝΔ που δεν θέλουν κυρίαρχο την επόμενη μέρα τον Α. Σαμαρά, όσο κυρίως και δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, που δεν θα ήθελαν τον νέο αρχηγό να ισχυροποιείται.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι σε συζητήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που συζητούν για νέο κόμμα, το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής του μετά τις εκλογές, έχει πέσει πολλές φορές στο τραπέζι.
Όπως, επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι χθες ο ίδιος δεν έκοψε μαχαίρι τη συζήτηση (αντιθέτως άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο) τόσο για το πολιτικό του μέλλον όσο και για το χρόνο των εκλογών.

Ο ίδιος, άλλωστε, εν αντιθέσει με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τις… σοσιαλιστικές (!) ενοχές τους, αλλά και τη λαϊκή δεξιά της Συγγρού, πιστεύει στα σκληρά μέτρα, όπως οι απολύσεις ή μείωση μισθών και δεν υπολογίζει το κόστος για την εφαρμογή τους. Αν κάτι διαπιστώθηκε στη χθεσινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους, για όσους τουλάχιστον τον γνώριζαν από παλιά, είναι ότι στους δυο αυτούς μήνες έχει γίνει τόσο πολύ πολιτικός, σε βαθμό που εκπλήσσει!
πηγή :real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger