ΓΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ INTERNET

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ένας στους τέσσερις Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

 
 
 
Ένας στους τέσσερις Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας από το 2009!  

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα σοκαριστική έρευνα της MARC για την ΓΣΕΒΕΕ, η οποία δείχνει πώς ο κόσμος βρίσκεται σήμερα σε πραγματικό αδιέξοδο.

Η απαισιοδοξία των πολιτών είναι στο ζενίθ με το 74,9% των νοικοκυριών να είναι πλέον πεπεισμένο ότι έρχεται νέα μείωση των εσόδων του μέσα στο 2012. Οι περισσότεροι «τρέμουν» ότι δεν θα τους φτάνουν τα χρήματα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Το 64,2% «κόβει» από τις πολύ βασικές ανάγκες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα σκληρά μέτρα και να πληρώσει τα χαράτσι. Όμως παρά τις δραστικές μειώσεις δεν «βγαίνουν» τα νοικοκυριά.

Πολλοί είναι αυτοί, που αν και εργάζονται δεν ξέρουν αν θα έχουν χρήματα στο τέλος του μήνα, για να εξασφαλίσουν το φαγητό των παιδιών τους, ενώ αρκετοί στρέφονται για «δανεικά» σε συγγενείς και φίλους, αφού δεν εμπιστεύονται τα πιστωτικά ιδρύματα.

Το 91,1% έχει περιορίσει δραστικά τα έξοδα του στους τομείς της ένδυσης και της υπόδησης, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στους συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους.

Τέλος, το 90% αντιτίθεται στο ενδεχόμενο επιβολής ενιαίου ΦΠΑ (18-19%), παρόλο που θα μειωθεί ο υψηλός συντελεστής (23%), γιατί θεωρεί ότι θα αυξηθούν πολύ οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης.
 
πηγή : star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger