ΓΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ INTERNET

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΑΤΙΑ στο βυθό της Βαλτικής

Το άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο είναι στρογγυλό, βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας και αυτή τη στιγμή προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον. Το εντόπισαν κυνηγοί θησαυρού, επαγγελματίες εξερευνητές δηλαδή που βρίσκουν, ανασύρουν από το βυθό και πουλούν αντικείμενα ιστορικής αξίας. O Peter Lindberg συγκεκριμένα, που εργάζεται στη σουηδική εταιρεία Ocean Explorer και ασκεί 20 χρόνια το επάγγελμα, δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο, όπως δήλωσε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN.
Η ομάδα βρισκόταν ήδη εννιά μέρες στη θάλασσα και επέστρεφε από την αποστολή, όταν ο Lindberg είδε σε βάθος 85 μ. ένα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο. «Ένα ΑΤΙΑ στο βυθό!» είπε στους συναδέλφους του.
Σε λήψεις μέσω συσκευής ηχητικών κυμάτων, μοιάζει με δίσκο διαμέτρου 60 μ. με μία «ουρά» μήκους 400 μ.! Το αντικείμενο βρίσκεται σε θέση της οποίας τις ακριβείς συντεταγμένες δεν θα ανακοινώσει για την ώρα η εταιρεία.
Ο διευθυντής του Τμήματος Αρχαιολογίας του Ναυτικού Μουσείου της Σουηδίας, Andreas Olsson, διευκρινίζει ότι οι λήψεις αυτές πολλές φορές είναι παραπλανητικές και ότι ίσως πρόκειται για κάποιο γεωφυσικό σχηματισμό. Ωστόσο, εκείνο που φαίνεται να τον προβληματίζει και να εξάπτει την περιέργειά του είναι το μεγάλο μέγεθος του άγνωστου αντικειμένου. Σύμφωνα με τον Olsson , η Βαλτική προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τη διατήρηση ναυαγίων, εξού και έχουν βρεθεί πλοία σε πολύ καλή κατάσταση τα οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς στα μουσεία της Σουηδίας.
Αν πρόκειται για τμήμα ενός ναυαγίου, για γεωφυσικό σχηματισμό, για ένα υποθαλάσσιο μεγαλιθικό μνημείο τύπου Στόουνχεντζ, ή για κάποιο… διαστημόπλοιο, μένει ακόμη να ανακαλυφθεί! Πάντως, η εταιρεία Ocean Explorer δεν προτίθεται να αφήσει αναξιοποίητο το εύρημα. Ήδη αναζητούνται επενδυτές που θα «μπορούσαν να αναγνωρίσουν την αξία του αντικειμένου». Αποκλείουν το ενδεχόμενο ο θησαυρός να αποδειχθεί άνθρακες. Πρόκειται για επαγγελματική εθελοτυφλία, ή απλά για μάρκετινγκ;
πηγη:giouxaro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger