ΓΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ INTERNET

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Τι είναι το Hydrospeed





Τι είναι το Hydrospeed; 
Οι λάτρεις του ποταμού όσο πάνε και πληθαίνουν, σχεδόν κάθε μέρα βλέπεις βάρκες rafting, καγιάκ hot dog, και κάθε άλλου είδους πλωτό μέσο να κατεβαίνει το ποτάμι...



Η διαρκής αναζήτηση της περιπέτειας και της μέγιστης απόλαυσης με οποιοδήποτε ασυνήθιστο τρόπο στο ποτάμι δημιούργησε το hydrospeed.
Ιστορία
Η ιστορία του σπορ ξεκινάει στα 1970 όταν 3 Γάλλοι τεχνικοί που έφτιαχναν γεφύρια (!) είχαν την τρελή ιδέα να κολυμπήσουν ένα ορμητικό ποτάμι με τη βοήθεια ενός πλωτήρα. Γι 'αυτό τους το εγχείρημα, ονομάστηκαν «κολυμβητές του αδύνατου». Το 1978 κατασκευάστηκε και επίσημα ο πρώτος πλωτήρας hydrospeed, από γαλλική εταιρία, και το άθλημα εξελίχτηκε με αγώνες και ειδικό κανονισμό.

Στην Ελλάδα, το hydrospeed άργησε αρκετά να έρθει, πρωτοεμφανιζόμενο σε συνδυασμό με το rafting και το hot dog.
Τα απαραίτητα;
Πλωτήρας βατραχοπέδιλα, καλή στολή και αρκετή τρέλα. Μόνιμα μέσα στο νερό, σαν ψάρι, αισθανόμαστε απόλυτα τη δύναμη του ποταμιού, μας σπρώχνει ο κυματισμός, και έχουμε άμεση επαφή με την ορμή του νερού.

Με την αδρεναλίνη στο maximum κατεβαίνουμε το ποτάμι, με το κεφάλι μπροστά. Φυσικά υπάρχει αρχηγός, τον οποίο υποχρεωτικά ακολουθούμε, και ακούμε πιστά. Γίνεται briefing, και αφού μας επισημανθούν τα ρεύματα και τα επικίνδυνα σημεία που θέλουν προσοχή, μπαίνουμε στο νερό και η διασκέδαση αρχίζει. Το σπορ αυτό απευθύνεται σε όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία στο rafting, και αναζητούν ακόμη περισσότερη αδρεναλίνη. Ξεκινάει από τον Μάρτιο, και μέχρι τον Ιούνιο, οι καταβάσεις γίνονται πολύ ευχάριστα γιατί το νερό είναι αρκετό και δεν υπάρχει πρόβλημα με τους βράχους.

πηγή:web-greece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger