ΓΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ INTERNET

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Στο σφυρί τα όπλα των Bonnie και Clyde



Τα όπλα του ζευγαριού Bonnie και Clyde, βγαίνουν στο σφυρί 80 χρόνια μετά τις ληστείες και τους φόνους, που μετέτρεψαν σε θρύλο την ιστορία τους. 



Μια οικογένεια στο Μιζούρι, δημοπρατεί δύο σπάνια όπλα, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκαν στους διαβόητους κακοποιούς.

Μάλιστα, τα όπλα αυτά ανήκουν στους απογόνους ενός αστυνομικού, ο οποίος τα απέκτησε από αξιωματικό της αστυνομίας που είχε λάβει μέρος στην έφοδο της 13ης Απριλίου του 1933, στο κρησφύγετο του Κλάιντ Μπάροου και της Μπόνι Ελίζαμπεθ Πάρκερ. Πρόκειται, για δύο ημιαυτόματα όπλα, ένα 45άρι υποπολυβόλο Thompson και μια καραμπίνα Winchester, η οποία χρονολογείται το 1897. Τα όπλα βρίσκονταν για χρόνια σε μουσείο της αστυνομίας στο Σπρίνγκφιλντ, «αφανή».

Ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί εάν πράγματι τα όπλα ανήκαν στους Bonnie και Clyde. Πάντως, η οικογένεια είναι βέβαιη ότι πρόκειται για τα συλλεκτικά κομμάτια.Μέλος της οικογένειας δήλωσε: «Είναι δώρο ενός αστυνομικού σε έναν άλλο. Δεν υπήρχε λόγος να φτιαχτεί και ένα παραμύθι που να τα συνοδεύει». Από την πλευρά του,  ο Ρόμπερτ Μέγιο, ιδιοκτήτης οίκου δημοπρασιών στο Μιζούρι που πραγματοποιεί τη δημοπρασία, αρνήθηκε να εκτιμήσει το ποσό έναντι του οποίου αναμένεται να πουληθούν τα όπλα.

Το διαβόητο ζευγάρι κακοποιών έδρασε στις κεντρικές ΗΠΑ στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (1931-1935). Λήστεψαν αρκετές τράπεζες, ενώ σκότωσαν εννέα αστυνομικούς, αλλά και πολίτες που βρέθηκαν στο δρόμο τους. Την συναρπαστική ζωή του ζευγαριού καταγράφει η κλασσική ταινία του Άρθουρ Πεν, με πρωταγωνιστές τους Ουόρεν Μπίτι και Φέι Ντάναγουεϊ.


πηγή:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger