ΓΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ INTERNET

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το μικρότερο διαμέρισμα της Αμερικής!



Το πιο φτηνό διαμέρισμα του Upper East Side του Μανχάταν, όπου τα ενοίκια ξεπερνούν τα 3.000 δολάρια μηνιαίως, ανήκει στη Felice Cohen.
 H Felice ζει στην περιβόητη συνοικία της Νέας Υόρκης πληρώνοντας μόνο 700 δολάρια τον μήνα. Ο λάκος, που κάθε φάβα έχει, στην περίπτωση αυτή είναι το μέγεθος του διαμερίσματος: 8,3 τετραγωνικά μέτρα! Το microstudio της Cohen δεν έχει κουζίνα και, για να μπεις στο μπάνιο πρέπει να περάσεις από την πόρτα στραμμένος στο πλάι, ενώ το κρεβάτι απέχει μόλις 58 εκατοστά από το ταβάνι. Παρ’όλη την κρίση πανικού της πρώτης βραδιάς που κοιμήθηκε στο νέο της σπίτι, η ιδιοκτήτρια λέει πως τα τρία τελευταία χρόνια που ζει υπό αυτές τις, στριμωγμένες, συνθήκες, υπήρξαν πολύ ευτυχισμένα. Οι δε φίλοι της, αντί να νιώθουν κλειστοφοβικά, συνήθως προτιμούν το δικό της σπίτι για τις συναρθροίσεις τους, αφού μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 9 άτομα. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή οργάνωση χώρου, και φυσικά, μικρά σε όγκο έπιπλα – για όλα αυτά ξόδεψε συνολικά 1000 δολάρια, ποσό τρεις φορές μικρότερο από το μέσο ενοίκιο διαμερίσματος στο Μανχάταν.


Η Felice Cohen ήθελε πάντα να ζήσει στην περιοχή, και το εν λόγω διαμέρισμα γειτνιάζει με το Central Park, το οποίο λατρεύει. Αν και ως παιδί μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου οι ντουλάπες ήταν μεγαλύτερες από την τωρινή της κατοικία, επιμένει ότι σε εποχές σαν τη σημερινή η συσσώρευση αντικειμένων είναι μάταια, και ότι πρέπει να μάθει κανείς να ζει με λιγότερα – μόνο τα απαραίτητα. Το μόνο πρόβλημα που η ίδια δεν έχει λύσει, είναι να βρει λίγο χώρο για το ποδήλατό της.





πηγή:iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. Μόνο που βλεπω το βίντεο με πιάνει φόβος και κλειστοφοβία. Μπράβο στη κοπελια που κατάφερε να ζει σε ένα τέτοιο διαμέρισμα. Εγώ δε θα μπορούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Powered By Blogger