ΓΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ INTERNET

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Όταν οι ρόλοι αλλάζουν!



Την Ταυρομαχία όλοι την γνωρίζουμε.Είναι ένα παραδοσιακό αγώνισμα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, μερικών πόλεων στη νότια Γαλλία, και διάφορων λατινοαμερικάνικων χωρών.
Στην σημερινή εποχή ,οι ταυρομαχίες γίνονται μονάχα στην Ισπανία , το Μεξικό και στην Πορτογαλία, σε ειδικά διαμορφωμένα αμφιθέατρα.


 Η ταυρομαχία διεξάγεται σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση οι βοηθοί ερεθίζουν τον ταύρο με τους κόκκινους μανδύες τους. Στη δεύτερη φάση ο ταυρομάχος καρφώνει στη ράχη του ταύρου ακόντια δύο μέτρων περίπου. Αυτά τρυπούν το δέρμα του ταύρου δύο εκατοστά. Έτσι ο ταύρος τραυματισμένος πια εξαγριώνεται περισσότερο, οπότε στην τρίτη αυτή φάση, τον σκοτώνει ο ταυρομάχος. Στις ταυρομαχίες που διεξάγονται στην Ισπανία φονεύονται κάθε χρόνο μέχρι 1.300 ταύροι και 3.000 άλογα!
Αυτό είναι το συνηθισμένο "αποτέλεσμα" όμως σε μία ταυρομαχία .Γιατί υπάρχουν και άλλα "αποτελέσματα"(δικαιοσύνη θα το έλεγα καλύτερα) που είναι εις βάρος των ταυρομάχων.




VIVA LA TAURUS


Όπως αυτό που θα δείτε παρακάτω ,που ο ταυρομάχος πήρε αυτο που του άξιζε.Δυστυχώς αν και ο ταύρος εβγαλε νοκ αουτ τον "αντίπαλο",δεν του αναγνωρίστηκε και στην συνέχεια φώναξαν άλλο ταυρομάχο να τελειώσει την δουλειά.Μην πάει και στράφι το εισιτήριο  που πλήρωσε ο τουρίστας για να δει αυτο το θέαμα.

Μάλιστα, στον 21ο αιώνα υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν εισιτήριο για να δούνε ένα μάγκα ταυρομάχο με 6-7 παρατρεχάμενους βοηθούς (γιατί για μόνος του τραβάει ζόρι)να περικυκλώνουν ένα ζώο,να το τραυματίζουν,να το εκνευρίζουν και στο τέλος να το σκοτώνουν έτσι για διασκέδαση.

Και μετά λένε εμάς τους Έλληνες πρωτόγονους και αγροίκους επειδή τρώμε κοκορέτσι!Ρε καλά σας έκανε ο ταύρος και μακάρι να σας κάνουν το ίδιο σε κάθε ταυρομαχία μέχρι να σας τελειώσουν οι ταυρομάχοι ή να καταλάβετε ότι αυτό που κάνετε για διασκέδαση και θέαμα είναι βάρβαρο και αιμοδιψές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger